CYANOTYPES

Cyanotypie is een analoog proces uit 1842 en staat aan het begin van de fotografie zoals we deze kennen. Papier wordt licht gevoelig gemaakt waardoor dit belicht kan worden met de zon of een UV lamp. Door de chemische reactie tussen de emulsie, het UV licht en water ontstaan deze kenmerkende blauw-witte afdrukken.

 

PRINTS FOR SALE

Alle prints worden met de hand gemaakt op 300 grams aquarelpapier, hierdoor kunnen er kleine verschillen zitten in compositie en kleurintensiteit. De afbeelding van de plant is op ware grote en bepaalt de afmeting van de print. Het is dus niet mogelijk om een afbeelding in een andere maat te bestellen dan staat vermeld. 

De cyanotype heeft als speciale eigenschap dat hij blijft reageren op licht. Plaats de print bij voorkeur niet in de felle zon, de kleur zal vervagen. Echter na een aantal uur in het donker kleurt hij weer terug naar zijn originele kleur! 

Bij interesse stuur mij een berichtje of bekijk de cyanotypes in real life bij De Makers van Bergen op Zoom.

Een cyanotype op maat? Ook dat kan. Neem contact op dan bespreken we de mogelijkheden!

Prijzen prints

10×15 cm      € 9.95
20×15 cm    € 12.50
20×30 cm   € 30.00
30×40 cm   € 45.00
40×50 cm   € 60.00
40×60 cm   € 70.00

Prijzen zijn exclusief
verzendkosten.

 

WORKSHOPS

// COMMING SOON //

Wanneer het weer mogelijk is met Corona virus zullen er workshops cyanotype starten. Dus zelf ook zo’n mooi cyanotype maken, dat kan!

Binnenkort meer hierover.