NEWS

WORKSHOP / Op een mooie zomerdag was ik bij de Julianaschool voor een workshop cyanotype. Alle leerlingen van groep 6 en 7 waren super enthousiast wat heel erg aanstekelijk werkt. Dus het wordt tijd om vaker workshops te gaan geven! 

NEWS / Ik ben al langer fan van deze winkel dus super leuk om te kunnen vertellen dat zij nu ook mijn cyanotypes verkopen! 

Dus ben je in Breda, stap eens binnen bij deze fijne plek voor een lekkere lunch en hun mooie producten.

Reigerstraat 16, Breda

 

PUBLICATIE / Een leuke publicatie over De Makers van Bergen op Zoom in magazine ZEST.

NEWS // Vanaf nu zijn de cyanotypes ook online te koop via Abel&Tosh. Klik hier om gelijk door te gaan naar de shop!

Cyanotype Jonna van Hesteren_06
Cyanotype Jonna van Hesteren_04

IN OPDRACHT // Toen de vraag kwam of ik ook een cyanotype van bijna 2 meter lang kon maken, zei ik in eerste instantie nee. Hoe moet ik dat voor elkaar gaan krijgen… Maar het liet me niet los en ik wilde toch de uitdaging aangaan.

Na een flinke voorbereiding, wat aanpassingen op de standaard werkwijze en het oneindig schuiven tot de mooiste compositie, was het wachten op de perfecte dag. Deze afmeting past niet in het belichtingsapparaat waarbij ik volledige controle heb over de belichtingstijd, dus werd het een ouderwetse ‘sunprint’. Nu komt de belichting niet op de seconde maar een wolkje voor de zon kan toch een flinke invloed hebben op het resultaat. 

Op de laatste dag van juli was het zo ver: de lucht strak blauw en de temperatuur tot over de 30 graden. Alles bij elkaar was een heel karwei maar bij het zien van het eindresultaat was dat het zeker waard! Nu hangt de cyanoype bij een blije klant. 

Ook interesse in een cyanotype op maat? Kom maar op! 

PUBLICATIE // De houten silhouetten die ik fotografeerde voor Studio Divers, in de Ariadne at Home. 

Publicatie Poppies 02
Publicatie Poppies 03
Publicatie Poppies 01

PUBLICATIE // Drie kilo kunst aan de muur met elke dag een andere kunstenaar.

Super leuk dat ‘Je vingers branden’ van de serie ‘Proverbia Communia’ is gepubliceerd in De Grote Nederlandse Kunstkalender van 2020!

 

 

 

PUBLICATIE // Een mooi artikel in Touractief over het bijzondere concept van De Makers van Bergen op Zoom, met als favoriet de cyanotype uitgelicht. 

NEWS // Gezelligheid met De Makers tijdens de open dag van de West Brabantse Waterlinie. Een kraam vol mooie producten en fijne mensen op het Ravelijn in Bergen op Zoom.

PUBLICATIE // Heel veel liefde in het nieuwe zomernummer van Liefke magazine. Ik fotografeerde deze drie beelden binnen dit thema ter illustratie van drie columns. 

PUBLICATIE // Met de restwood vases van Studio Divers in de Seasons – juni 2019.

NEWS // Nieuw verkooppunt van de cyanotypes. Vanaf nu kan je ook terecht bij Oak voor de kleinere formaten prints. Een super leuk winkeltje, in het centrum van den Bosch.  

Snellestraat 45, Den Bosch

PUBLICATIE // De restwood vazen die ik fotografeerde voor Studio Divers, in de VTwonen.

NEWS // Het was al weer een tijdje geleden dat ik samenwerkte met Talita Kalloe, dus hoog tijd voor een nieuwe reportage. Dit keer waren we bij Moois & Meer in Middelburg, een unieke winkel vol met merken met een bijzonder verhaal. 

Klik hier om het hele artikel te bekijken. 

Moois&Meer_01
Kunstplein Steenbergen Cyanotypes

NEWS // Expositie en mini workshop cyanotype op het Kunstplein in Steenbergen. 

PUBLICATIE // Publicatie met De Makers in het voorjaarsnummer van Best of BoZ.

De Makers van BoZ_06

NEWS // Ook het concept van De Makers van Bergen op Zoom kan niet ontbreken op een platform als Soulstores. Lees hier het hele artikel over onze bijzondere winkel! 

NEWS // Wij zijn er helemaal klaar voor! De Makers van Bergen op Zoom is officieel geopend door de wethouder en zijn assistentes. We hebben er heel veel zin in dus kom gezellig langs en ontmoet alle makers! 

Lombardenstraat 14, Bergen op Zoom

NEWS // De shop begint steeds meer vorm te krijgen. Zo benieuwd naar het resultaat! 

 

NEWS // Spannend, nieuwe plannen en samenwerkingen worden gesmeed!
Hier alvast een tipje van de sluier:

Na de zomer opent er een unieke winkel in het centrum van Bergen op Zoom. De Makers van Bergen op Zoom om precies te zijn; een platform van makers die hun werk exposeren en verkopen. Design, kunst, interieur etc.